Het Vredeskompas

Het Vredeskompas
Op 11 oktober verscheen het nieuwe boek ‘Het vredeskompas – Bouwen aan vrede in jezelf, met elkaar, in de maatschappij en met de aarde‘ van Nina Koevoets.

De situatie in Gaza heeft Nina ertoe bewogen haar boek, Het vredeskompas, te schrijven, waarin ze beschrijft hoe we een vreedzamere wereld kunnen realiseren. Ze geeft voorbeelden uit de hele wereld, ook van haar eigen ervaringen in Israël-Palestina. Ze verbindt theorie met de praktijk, wat er voor zorgt dat dit ‘grote’ onderwerp toegankelijk wordt.

Haar boek is relevanter dan ooit, nu de situatie in het Midden-Oosten uit de hand dreigt te lopen, de oorlog in Oekraïne nog steeds voort woedt en de dreiging van kernwapens weer reëel is. Ook de klimaatcrisis is onderdeel van het nieuwe boek van Nina. Het boek biedt lezers een nieuwe hoopvolle visie en concrete ideeën.

Positieve Vrede
Door veel mensen wordt vrede begrepen als de afwezigheid van oorlog of gewapende strijd. Een van de grondleggers van vredeswetenschap, Johan Galtung, noemde dat ‘negatieve vredeʼ. Wat er aanwezig moet zijn om in vrede te leven, blijft onduidelijk en zonder die informatie is het onmogelijk om vrede te realiseren. Oorlog en vele vormen van geweld zijn nog steeds aan de orde van de dag. Hoog tijd dus dat meer mensen kennis opdoen over werken aan vrede, zodat we samen het tij kunnen keren.
In dit boek zul je, aan de hand van voorbeelden van over de hele wereld, meer ontdekken over ‘positieve vredeʼ: de aanwezigheid van een aantal opvattingen, houdingen en structuren die vrede bevorderen. Het boek heeft vier delen, de richtingen van het vredeskompas, waarin het persoonlijke, interpersoonlijke, cultureel-maatschappelijke en planetaire niveau van bouwen aan vrede worden besproken.

Over de auteur
Nina Koevoets (1984) is sinds 2015 trainer vredesopbouw. Door de jaren heen heeft ze steeds meer kennis vergaard, die ze in dit boek deelt. Ze heeft een Engelstalige studiegids geschreven, een kinderboek en een coöperatief spel ontwikkeld waarmee mensen over een cultuur van vrede leren. In 2018 kreeg ze een ‘vredesmedaille’ voor haar werk van de Coalitie vredesmissies zonder wapens en in 2022 ontving ze een ‘Lifetime Achievement Award’ voor vredeseducatie van The Visioneers International Network. Ze heeft twee masters: Conflict Resolution & Governance en Global Studies. Ze heeft in Israël-Palestina, India, Zweden, Portugal en de VS gewoond en woont nu in Griekenland.

Boekgegevens
Titel: Het vredeskompas – Bouwen aan vrede in jezelf, met elkaar, in de maatschappij en met de aarde
Auteur: Nina Koevoets
Verschijningsdatum: 11/10/2024
ISBN: 9789465093062
Prijs: € 21,99
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 194

Vragen
Heeft u vragen neem dan gerust contact op met de uitgever:
Uitgever: Boekscout, tel. 035-603 79 37, e-mail: marketing@boekscout.nl.

Bericht delen