Van Woorden naar Daden

Conferentie over burgerschapsonderwijs en burgerschap, georganiseerd door Huis van Erasmus, op woensdag 27 oktober 2021 in het Bibliotheektheater Rotterdam. De conferentie was ook via een rechtstreekse uitzending te volgen.

Burgerschapsonderwijs is sinds september 2021 een wettelijke verplichting geworden. Stichting Huis van Erasmus organiseerde een avondvullend programma over burgerschapsonderwijs en burgerschap.

Onder burgerschap verstaan we de manier waarop mensen deelnemen aan de maatschappij en die helpen vormgeven. Burgerschap komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. Wat gebeurt er allemaal, en hoe kan je hier zelf een rol in spelen? Wat kun je doen?

Programma conferentie + video-opname:

Inleiding
– Ronald van Raak, hoogleraar EUR en ex-Tweede Kamerlid.

Over burgerschapsonderwijs Presentator Sander van Reedt Dortland
– Irene de Kort, VO-raad
– Luuk Kalkman, SLO
– Jan de Bas
– Louise Langelaan, Huis van Erasmus en Esmee van Leeuwaarden, Basisschool De Clipper, over de Huis van Erasmus-Bouwstenen voor burgerschapsonderwijs voor PO en VO.

Informatiemarkt in de pauze
– Interviews met organisaties (actief met burgerschapsonderwijs en burgerschap in Rotterdam) die deelnamen aan de informatiemarkt van de conferentie.

Over burgerschap in de wijken en de sport Presentator Serge Belfor
– Roos Vermeij (wethouder wijken), Marieke Hillen (Wijkpaleis Delfshaven), en Jurgen Groenenboom (Opzoomer Mee)
– Marcel Dela Haije (hockeyclub HC Feijenoord, en stadsmarinier racisme, discriminatie en inclusie), en Chaimae Fadis (HC Feijenoord, en ex-voorzitter Jongeren010).

Bekijk andere berichten

Bericht delen